Peste 21 000 de locuinte de lux, construite din finantari private, vor fi date in folosinta, in sectorul 2 al Capitalei, in urmatorii trei ani potrivit primarului de sector, Neculai Ontanu, relateaza NewsIn

Potrivit edilului, pe raza sectorului 2 au inceput lucrarile de constructie a 20 de ansambluri de locuinte, care vor cuprinde 21.450 de garsoniere si apartamente.

Astfel, pana in 2007 vor fi gata ansamblul rezidential "Dinu Vintila", care va avea 482 de apartamente si 805 locuri de parcare si ansamblul "Planorama" din Strada Doamna Ghica, cu 1.120 de apartamente si 800 de locuri de parcare.

In urmatorii doi ani vor fi finalizate lucrarile la alte cateva cartiere rezidentiale. Astfel, complexul "Heliade intre Vii" va cuprinde 2.600 de apartamente si 3.590 de locuri de parcare, in timp ce parcul rezidential "Manhattan-ul Bucurestean", in soseaua Petricani, va avea 6.800 de apartamente. in zona "Fabrica de Glucoza", va fi finalizat un alt complex rezidential, cu 5.000 de apartamente si 967 de locuri de parcare, in timp ce ansamblul rezidential "Colentina", va numara 1.100 de apartamente si 800 de locuri de parcare.

De asemenea, vor mai fi construite alte noua ansambluri de locuinte cu un numar total de 3.877 de apartamente si garsoniere. Pretul mediu al unui metru patrat pentru un apartament sau garsoniera situate intr-unul dintre aceste ansambluri va fi de 800 de euro.

Potrivit primarului Neculai Ontanu in urmatorii ani pretul apartamentelor vechi va scadea, deoarece piata se va echilibra si deficitul dintre cerere si oferta nu va mai fi atat de mare ca acum. in momentul de fata, pe raza sectorului 2 exista 40.800 de locuinte, construite inainte de 1990.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.