Orient Express - trenul de lux pus in circulatie pentru prima data in 1883 - a ajuns in Gara de Nord din Bucuresti, luni, la ora 13.30, in penultima statie din itinerarul Paris-Istanbul.

Trenul care a plecat din Paris, trece prin Budapesta si Bucuresti, in fiecare din aceste orase stationind o zi, apoi pleaca catre Varna, iar vineri va ajunge in Istanbul. La intoarcere, pasagerii vor face si o excursie prin Venetia. Totul cu un bilet de 6.000 de euro de persoana. Orient Express a fost construit pentru 200 de calatori, cu toate acestea doar 100 de persoane isi pot face rezervare pentru o astfel de calatorie. "Acesta e Orient Express, cel original, din 1883. E special tocmai pentru ca doar o suta de persoane pot face calatoria aceasta in fiecare an.

O suta de persoane si atit. Nimeni altcineva", a precizat Raymond Winieka-Ripotot, directorul firmei care administreaza trenul. In acest an, 84 de calatori au pornit in calatorie, alaturi de cei 40 de membri ai echipajului.

Hotel ambulant de cinci stele

"Un prieten care a fost anul trecut ne-a recomandat calatoria. E de vis. Serviciile sint impecabile. Mai luxoase decit in alte trenuri sau hoteluri", au declarat, entuziasti, doi calatori francezi, adaugind ca istoria il face atit de special si pentru faptul ca au calatorit cu Orient Express "mari nume, scriitori renumiti".
"E mai bine decit intr-o croaziera. Sint oameni mai putini si ne cunoastem mai bine. In plus, calatorii sint de diferite nationalitati, deci e mult mai interesant", au precizat calatorii. Managerul restaurantului, Michael, a spus ca mincarea e de cea mai buna calitate. Ei cumpara produse din fiecare oras prin care trec, iar bucatarul-sef pregateste feluri de mincare specifice fiecarei tari. "Miine vom servi ca aperitiv tuica", a precizat Michael. Trenul a apartinut pentru sase ani Regelui Carol I, intre 1933 si 1939, iar in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a stat imobilizat in Bucuresti.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.