Ca si in 2005, cadrele didactice "vor sarbatori" in strada debutul anului scolar. Deoarece guvernul nu si-a respectat angajamentele asumate prin semnarea Acordului din 28 noiembrie 2005, sindicalistii au hotarat boicotarea inceputului de an scolar, precum si organizarea unui mare miting de protest, pe 15 septembrie 2006, miting la care vor participa membri de sindicat din toate judetele tarii. Iesirea in strada va fi urmata, incepand din 18 septembrie, si de pichetarea sediului Guvernului Romaniei.

Legea salarizarii personalului bugetar, in coada de peste

"Nu este pentru prima data cand atragem atentia asupra faptului ca importante puncte nu au fost respectate, iar termenele, expres stipulate, au fost cu mult depasite. Ne referim aici in primul rand la elaborarea proiectului de lege a salarizarii personalului bugetar, aplicabil de la 1 ianuarie 2007, care depindea in exclusivitate de vointa politica a Executivului", se precizeaza intr-o scrisoare deschisa adresata premierului Tariceanu de catre liderii a trei din cele patru federatii sindicale, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia "Spiru Haret" si Federatia Nationala Sindicala "Alma Mater".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.