Cazanul cu spectacole a fost pus la foc mic de teatrele bucurestene si din provincie. Fierb piese in premiera, asezonate cu actori proaspeti. in spatele cortinei, care nu mai ramane mult coborata, regizorii-bucatari pregatesc un meniu extravagant sau cu delicatese traditionale, deja testate la festinurile teatrale din alti ani.

Clasic si modern la TNB

In avanpremiera primului gong al noii stagiuni, Teatrul National din Bucuresti va astepta invitati de vaza, pe 23 septembrie, la "Neintelegerea", de Albert Camus, in regia lui Felix Alexa, si pe 26 septembrie, la "Burghezul gentilom", de Moliere, in regia lui Petrica Ionescu. Invitatii de seama: somitati ale politicii mondiale, venite la Summitul Francofoniei, dar si publicul de zi cu zi al teatrului.

La National, Lynne Parker, tanara regizoare din Irlanda, monteaza "Dansand pentru zeul pagan", de Brian Friel, cu Gheorghe Dinica in distributie. Catalina Buzoianu va reveni dupa o lunga absenta, regizand "Menajeria de sticla", cu Valeria Seciu. Proiectul "Teatru nou cu piese vechi", coordonat de Sanda Manu, va prinde viata odata cu primul spectacol ce va avea premiera la Sala Atelier, "Sanziana si Pepelea", dupa V. Alecsandri, regia Dan Tudor, cu Mircea Albulescu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.