Dupa ce au atacat in instanta avizul de mediu si autorizatia de construire eliberate pentru Pasajul Basarab, Centrul de Resurse Juridice si Terra Mileniul III atrag atentia acum asupra altor ilegalitati de care s-ar putea face vinovata Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) in derularea acestui proiect.

"Am cerut Consiliului General al Municipiului Bucuresti sa retraga hotararile de utilitate publica si de aprobare a planului urbanistic zonal. De asemenea, am cerut prefecturii sa constate nelegalitatea acestor hotarari si sa le atace in contencios administrativ", se arata intr-un comunicat remis presei de catre cele doua organizatii. Solicitarile sunt argumentate prin incalcarea Legii administratiei publice locale, dar si a Regulamentului de organizare a sedintelor CGMB. Astfel, cele doua ONG-uri sustin ca absenta acordului riveranilor, amenintati cu exproprierea, probeaza caracterul ilegal al hotararilor mentionate.

Desi primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a sustinut in mai multe randuri ca situatia cu proprietarii din zona pasajului se va rezolva pe cale amiabila, exprimandu-si convingerea ca nu va fi nevoie sa se recurga la exproprieri, aceasta pare totusi singura solutie viabila, in conditiile in care riveranii sunt decisi sa nu renunte la proprietati. Constransi de termenii contractului semnat in iulie cu constructorul - prin care municipalitatea se obliga ca, in termen de 90 de zile, sa-i puna acestuia la dispozitie terenul pe care e proiectat pasajul, reprezentantii PMB au trecut la fapte. "Majoritatea proprietarilor au fost intimidati si au fost anuntati ca in luna octombrie vor fi demolati, indiferent daca sunt sau nu de acord", se arata in acelasi comunicat.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.