Droguri la marginea drumului, droguri pe calea ferata, droguri in gradini. Daca ne luam dupa Legea privind cultivarea plantelor ce contin substante stupefiante, care a intrat in vigoare anul acesta, romanii sunt printre cei mai versati cultivatori de canabis. Satenii seamana canepa pentru turta cu julfa si sfori de legat porumbul.

Sotii Filip, pe cand se bucurau intr-o zi de august de linistea casei lor, la cei 80 de ani traiti in regula cu Dumnezeu si cu cele lumesti, s-au trezit la poarta cu domnii cei mari de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog. "Noi cand i-am vazut ne-am predat, n-am mai zis nimica. I-am luat cu binisorul si i-am intrebat ce au cu noi", spune batrana din poarta casei.

HALDANUL. Si oamenii legii i-au luat cu binisorul si i-au intrebat de doua pardalnice de randuri de haldan (n.r. - canepa) semanat la marginea ulitei. "Am semanat haldanul sa avem cu ce lega la toamna pap’soiul sela", zambeste adumbrit de palarie nea Gheorghe. Si cica doi tineri din Iasi, amatori de "verdeturi" din astea, au pus ochii pe tarlaua oamenilor, ba mai mult, au venit de i-au lasat pe batrani fara funii de legat porumbul.

"MAMA" E DE VINA. Nedumerirea batranilor nu s-a stins nici dupa ce le-a fost starpit haldanul. "Io nu pricep cum de mai demult haldanul nu era drog si acu’ e", scormoneste cu batul in pamant femeia. "Stiu de la un domn inginer ceapist: asta-i 'mama>> si asta-i 'tata>>", zice alaturand doua tulpinite din snopii de canepa ce le-au mai ramas. Si cica "mama", cu florile ei, ar fi de vina ca au venit domnii politisti si le-au vorbit de trafic, stupefiante si legi.

Batrana nu intelege si pace cum de-a ajuns turta cu julfa, cea pe care o facea cand era in putere, sa dea nastere la suspiciuni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.