Incepand de azi si pana pe 10 septembrie, Uniunea Producatorilor de Film si Audiovizual din Romania (UPFAR) organizeaza la Constanta prima editie a Festivalului International al Producatorilor Independenti de Film. Evenimentul se va deschide diseara, de la ora 20.00, la Arenele Tomis, cu proiectia filmului "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", in regia lui Catalin Mitulescu, in prezenta regizorului, producatorului Daniel Mitulescu si a actritei Dorotheea Petre (premiul pentru interpretare la Cannes). Filmul lui Mitulescu este unul dintre cele sase titluri prezente in competitia festivalului. Competitia va avea doua jurii disctincte: de scurt si lungmetraj.

La categoria lungmetraj, juriul este format din Alexandru Tocilescu, Cristian Tudor Popescu, Senad Alihadzic (Sarajevo Film Festival), Cristian Zgabercea si Iulia David, cel de scurtmetraj fiind format din Marius Jurascu, Dumitru Morosanu, Mihai Gheorghiu si Nicodim Ungureanu. La final, se vor acorda: Marele premiu pentru lungmetraj (3.000 euro), premiul pentru cea mai buna regie (2.000 euro), cel mai bun scurtmetraj documentar (1.000 euro), cel mai bun scurtmetraj de fictiune (1.000 euro) si premiul Kodak (2000 euro), precum si doua premii de excelenta - lui Martin Karmitz (producator de origine romana) si lui Eugen Doga (compozitor).

Biletele pentru acest festival costa 5 RON.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.