Sala Palatului va gazdui pe 28 septembrie un concert de zile mari. Edvin Marton si Orchestra din Monte Carlo vor fi oaspetii de seama ai Capitalei. Show-urile lui Edvin Marton, o combinatie intre clasic si modern, continua sa ridice in picioare salile de concerte din intreaga lume. Impreuna cu Orchestra din Monte Carlo si cu trupa de dans Brioni, artistul face ca vioara Stradivarius - evaluata la nu mai putin de 4 milioane de dolari - donata de catre Banca Elvetiei, sa rasune la adevarata ei valoare. La varsta de 3 ani, Marton avea deja arcusul in mana iar la varsta de 7 ani interpreta deja concerte de vioara de Mozart.

Dupa ce a urmat Scoala Centrala de muzica Tchaikovsky unde "chiar si admiterea era un pas important in cariera" si unde au studiat violonisti celebri precum cunoscutul violoncelist si dirijor Yuli Turovsky, Edvin Marton a urmat cursurile Academiei de Muzica Franz Liszt din Budapesta.

Cautarea sa pentru un stil de muzica al sau l-a dus la New York la scoala de muzica Juliard si i-a adus contacte profesionale care au determinat schimbari in stilul sau muzical. Pana la 20 de ani, Marton a calatorit in mai mult de 30 tari, si a cantat in sali precum Filarmonia Berliner si Vienna's Koncerthaus. Era insa in cautarea unei schimbari. "Ca un artist al muzicii clasice, am cantat in unele din cele mai importante locuri ale Europei", isi aminteste Marton. Nu era ambitia vietii mele sa cant in aceste sali de inca 20 de ori. Am vrut sa merg mai departe, intotdeauna visand sa-mi creez propriul stil relevant vremurilor noastre".

In procesul dezvoltarii acestui stil, unul dintre primele spectacole pe care l-a creat l-a avut pe el insusi ca solist si dirijor alaturi de 20 frumoase violoniste in propria sa orchestra de camera, numita "Pearls of Classics". "Voi fi intotdeauna mai interesat sa cant propria mea muzica, dar asta nu inseamna ca n-as canta Mozart sau Vivaldi, doar ca azi este mult mai interesant sa interpretezi aceste lucrari cu sunete electronice, deoarece traim in secolul 21. Daca Mozart ar trai azi, cu siguranta ar canta acest gen de muzica", a adaugat el.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.