Studentii si-au infiintat Parchet anticoruptie, pentru a-i trage la raspundere pe profesorii care le cer bani.

Uniunea Nationala a Studentilor din Romania a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Educatiei si Consiliul Rectorilor, pentru realizarea unui DNA al sistemului universitar. Studentii vor putea apela la DNA-ul studentesc prin e-mail sau mergind direct la filialele locale ale studentilor. Plingerile lor vor fi trimise catre Politie si Parchet, in functie de caracterul acuzatiei.

Examenul, luat cu 300 de euro

Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a amintit ca in universitatile din Romania exista o "componenta care tine de moralitate, de dorinta de a obtine foloase secundare care pot duce la umilirea studentilor. Fraudarea in universitati este realizata, totusi, printr-un parteneriat profesor-studenti". Cele mai frecvente metode de coruptie din sistemul universitar vizeaza intimidarea studentilor de catre profesori, "tinerii fiind obligati sa cumpere cartile anumitor profesori pentru a lua examenul", dupa cum spune Florentin Gust, liderul UNSR


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.