Aproape 4.000 de romani vor putea pleca detasati, pentru a lucra in Germania, pe baza de contracte de lucrari, incheiate intre antreprenori romani si germani, informeaza Departamentul pentru Munca in Strainatate, din Ministerul Muncii

In baza Conventiei dintre Guvernul Romaniei si Guvernul de la Berlin, privind trimiterea de personal roman detasat pe baza de contracte de lucrari, Ministerul Federal pentru Munca din Germania a aprobat ca un numar de 3.860 de romani sa poata fi detasati in aceasta tara.

In intervalul 1 octombrie 2006-30 septembrie 2007, romanii pot pleca detasati in Germania, in baza unor contracte de lucrari incheiate intre antreprenori romani si germani. Pe perioada detasarii, romanii raman angajati in Romania si pleaca in urma semnarii unui contract de prestari servicii intre angajatorul roman si cel german. Lucratorii romani vor primi permisul de munca pe baza acestor contracte.

Permisul de munca se va elibera numai daca angajatul poseda si permis de sedere, iar salarizarea angajatului corespunde tarifelor germane aplicabile pentru activitati compatibile. Durata maxima a permisului de munca va fi de doi ani, cu posibilitatea de prelungire cu inca sase luni. Pentru angajatii care desfasoara activitati de conducere sau de administratie, durata maxima a contractului de munca poate fi de patru ani.

Potrivit conventiei dintre cele doua tari, stabilirea cotei maxime de permise de munca ce pot fi eliberate se face luandu-se in calcul rata somajului din Germania. in functie de evolutia pietei muncii germane, numarul de permise eliberate va creste sau va scadea cu cate 5% pentru fiecare punct procentual cu care se majoreaza sau se diminueaza cota somajului in ultimul an.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.