Potrivit Metodologiei de aplicare a hotararii de guvern privind organizarea si desfasurarea studiilor universitare de masterat, admiterea la masterat pentru anul 2006-2007 "se poate organiza intr-una sau doua sesiuni, in perioada iulie-septembrie 2006".

Pentru masteratele cu durata de trei semestre, "admiterea se poate organiza si in perioada sesiunii de iarna". "Admiterea se organizeaza pe baza de criterii de selectie stabilite de senatele universitare (examene la anumite discipline, medii obtinute la examenul de licenta si/sau in anii de facultate etc.)", iar metodologia mai prevede ca: "formele de invatamant seral, cu frecventa redusa sau invatamant la distanta pot fi organizate indiferent daca universitatile au sau nu cursuri de zi la programele de masterat respective".

La punctul 28 al Metodologiei scrie si ca "pot candida la admiterea la masterat absolventii de invatamant superior cu diploma de licenta sau echivalenta", iar un candidat declarat admis "poate beneficia de finantare de la buget pentru un singur program de masterat, in cadrul unei universitati, pe durata normala de studii". Media minima de admitere pentru locurile finantate de la buget si pentru cele cu taxa nu poate fi mai mica decat 5 sau decat un numar de puncte echivalent cu aceasta.

La capitolul destinat chestiunilor organizatorice, aflam ca, pentru a nu suprapune studiile postuniversitare de masterat (forma actuala) cu studiile universitare de masterat (forma noua, potrivit procesului Bologna), "institutiile de invatamant superior mai pot organiza admitere la studiile postuniversitare de masterat numai pentru anul universitar 2006-2007 si numai pentru programele de masterat avizate anterior datei publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a hotararii de guvern, urmand ca apoi sa intre in lichidare".

La Universitatea din Bucuresti, concursul incepe pe 16 septembrie

Concursul de admitere pentru programele de masterat ale Universitatii din Bucuresti (UB) incepe pe 16 septembrie 2006, inscrierea avand loc in perioada 8-12 septembrie. Potrivit metodologiei de organizare a examenului, masteratul la Universitatea din Bucuresti are durata de 2-4 semestre, se incheie cu o disertatie, iar absolventii primesc diploma de magister sau master.

Pentru inscriere, sunt necesare urmatoarele acte: cererea de inscriere, diploma de bacalaureat si diploma de licenta, in original, certificatul de nastere in copie legalizata, 3 fotografii tip buletin de identitate si o chitanta care atesta plata taxei de inscriere, de la 700.000 lei la 2.000.000 lei, in functie de facultatea organizatoare a programului masteral. Important este faptul ca media minima de admitere, chiar daca va fi stabilita de consiliul fiecarei facultati in parte, nu poate fi mai mica decat 7. Pentru admiterea de anul acesta, sunt disponibile peste 100 de specializari la toate facultatile si departamentele universitatii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.