Parlamentarii se chinuiesc de ani buni cu un proiect care sa ridice prostituatele romane la nivelul civilizatelor lor surate europene. Fara pesti, cu carte de munca si cu vaccinul la zi, damele vor presta la Eros Loc.

Proiectul de lege privind controlul bolilor cu transmitere sexuala si SIDA, in fapt o lege care sa reglementeze prostitutia, defineste nemilos: "Prostituata este orice persoana, cu virsta de minimum 20 de ani, care isi procura mijloacele de existenta practicind raporturi sexuale contra cost". Aflat in dezbateri la comisiile de specialitate din Senat, dupa ce a trecut de Camera Deputatilor, proiectul de lege incearca sa bage fetele care vind placere pe bani sub aripa protectoare a statului. Prostituatele "se supun controlului organelor abilitate ale statului" (Politiei, Ministerului Muncii si celui al Sanatatii) si vor trebui sa plateasca taxe si impozite. De asemenea, fetele ar urma sa aiba carte de munca si carnet de sanatate vizat lunar.

Eros Locul scoate pestii din balta

Prostituatele vor putea presta servicii sexuale numai la punct fix: localuri denumite "Eros Loc", deschise cu aprobarea primariei si a politiei si care "sa afiseze la loc discret o firma cu inscriptia «local de servicii sexuale - Eros Loc», luminata discret pe timpul noptii". Un Eros Loc va putea fi infiintat doar de o prostituata necertata cu legea si clinic sanatoasa, care nu va putea angaja decit personal auxiliar.

Astfel, litera viitoarei legi romanesti ii lasa fara obiectul muncii pe "pesti", ba chiar prevede o pedeapsa de 2-5 ani de inchisoare pentru cei care vor sa "impresarieze" fete. Un Eros Loc nu poate fi localizat la mai putin de un kilometru fata de scoala, de biserica, de stadion sau de o institutie de stat si nici intr-un imobil cu apartamente de locuit.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.