Fumatul va fi interzis incepind cu 1 septembrie pe toate trenurile de calatori, precum si in incinta garilor.

Fumatul nu va mai fi permis nici macar in vagoanele bar si restaurant. Masura anuntata ieri de conducerea societatii survine la patru ani de la emiterea Legii nr. 349/2002, care interzice fu-matul in spatii inchise, cu anumite exceptii destul de neclar formulate de lege. Decizia are ca scop "realizarea unui transport feroviar nepoluant, sigur si cu un grad sporit de confort" si a fost luata, potrivit informatiilor date de CFR Calatori, ca urmare a "sesizarilor calatorilor, recomandarilor Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si conform reglementarilor generale de transport pe calea ferata".

Nasul in campanie

CFR Calatori va realiza o campanie de combatere a fumatului la nivelul intregii retele feroviare si va verifica respectarea legii. In trenuri si la casele de bilete vor exista avertismente afisate la loc vizibil, scrumierele vor fi demontate, instalatiile de sonorizare din trenuri si din gari vor instiinta calatorii asupra restrictiilor, iar pe biletele de tren va exista mesajul: "Fumatul, interzis in tren".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.