Lansat in vara anului 2003 in Elvetia si Austria si distribuit in 37 de state, intre care si Romania, ceaiul cu canabis a starnit vii controverse pe motiv ca ar contine substante psihotrope. Din acest motiv, in baza Legii 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, procurorii DIICOT au cerut expertizarea ceaiului.
Rezultatele expertizei au aratat insa ca ceaiul nu contine substante care sa intereseze din punctul de vedere al Legii 143/2000 - au declarat, ieri, surse din cadrul DIICOT. Concret, substanta nociva din canabis - THC - a fost inlaturata de producatorii ceaiului, specialistii confirmand ca "nu au constatat substante stupefiante sau psihotrope supuse controlului, conform Legii 143/2000". Rezultatele expertizei confirma astfel pozitia distribuitorului din Romania al ceaiului, care a subliniat la inceputul scandalului ca "substanta THC, de exemplu, este dezactivata, iar bautura nu este deloc nociva".

In Romania, ceaiul cu canabis este distribuit, in prezent, numai in hoteluri, restaurante si cafenele, urmand sa fie pus in vanzare si in benzinarii si locatii tip super si hypermarket din principalele orase ale tarii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.