Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti (ASUB) protesteaza fata de masura adoptata de Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) in legatura cu interzicerea sustinerii examenului de licenta in sesiunea din luna septembrie de catre studentii care au beneficiat de un grant Erasmus in anul terminal.
"Consideram ca astfel li se neaga flagrant studentilor un drept esential, acestia fiind mai degraba sanctionati decat incurajati pentru performantele lor deosebite. Beneficiarii granturilor Erasmus sunt selectati dintre cei mai buni studenti ai facultatilor si scopul plecarii lor este in mod evident academic. Este eronat sa presupunem ca ei nu si-au putut pregati temeinic examenul de licenta sau lucrarea de diploma, demonstrand contrariul chiar prin performantele lor deosebite", spune Florin Ion, presedintele ASUB. Acesta considera ca studentii merita sansa de a participa la examenul de licenta, urmand sa fie sanctionati prin rezultat, daca este cazul.

Liderul asociatiei sustine ca, prin aceasta masura, MEdC obliga elitele universitatii sa piarda un an pana la urmatoarea sesiune de sustinere a examenului de licenta, studentii Erasmus fiind pedepsiti "gratuit si profund gresit".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.