In acest week-end se desfasoara in centrul vechi al orasului Sibiu Festivalul Medieval "Cetati Transilvane". Ajuns la a sasea editie, festivalul de anul acesta este dedicat trubadurilor si menestrelilor, figuri reprezentative pentru perioada medievala. Devenit international de la a treia editie, Festivalul Medieval "Cetati Transilvane" aduce in viitoarea capitala culturala europeana trupe din Franta, Italia, Suedia, Slovenia, Polonia si Cipru.

Atmosfera de sarbatoare istorica va fi recreata prin lupte (turniruri cavaleresti, haiduci, cascadori), spectacole (piese de teatru, dansuri, demonstratii cu fachiri si jongleri, artificii), concerte (muzica medievala, corala, menestreli, orga) si vizite in locuri medievale, obiective istorice si muzee. Nu vor lipsi paradele in costume medievale, cu steaguri si blazoane, alaiul leprosilor si ciumatilor, al vrajitoarelor si al nebunilor, paradele de domnite si cavaleri, bufoni, cardinali si oficialitati.

Festivalul va cuprinde si expozitii de pictura, icoane si fotografie, targul mestesugarilor, proiectii de filme documentare si istorice, conferinte tematice si lansari de carte. Peste toate acestea, strada vinului va oferi iubitorilor acestei licori momente unice de degustare si achizitionarea celor mai bune sortimente romanesti.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.