Vedeta verii la Nemira este Cline. Iubitorii de SF vor prefera, in schimb, „Furnica electrica“, de Philip K. Dick (foto).

Autorii publicati recent in colectia de literatura SF a Editurii Nemira, "Nautilus", au in comun Premiile "Nebula", "Hugo", stilul american de scriitura SF si succesul international. "Umbra lui Ender" este cea mai premiata carte a unuia dintre cei mai cititi autori de fantasy contemporani, Orson Scott Card. A primit Premiul "Nebula" in 1985, Premiile "Hugo" si "Hamilton-Brackett" si "SF Chronicle Readers Poll", in 1986. Ender Wiggins, eroul acestui roman, avea doar sase ani cind a fost trimis la o scoala speciala datorita talentelor sale extraordinare. Reprezentind probabil singura sansa a umanitatii de a cistiga razboiul impotriva extraterestrilor, este supus unui regim special de antrenament. Cartea este inclusa in bibliografia obligatorie a puscasilor marini americani.

"Science Fiction feminist"

Desi Ursula K. Le Guin este autoarea multor romane, carti de copii, volume de versuri si eseistica, foarte apreciate de criticii americani, ea este cunoscuta mai degraba pentru romanele si nuvelele sale SF. "Mina stinga a intunericului" este un roman de maturitate, foarte bine primit de public si premiat cu "Hugo" si "Nebula". Una dintre cele mai importante lucrari de "Science Fiction feminist", romanul este construit in jurul unui personaj numit Genly Ai, un reprezentant al Federatiei Galactice a Lumilor (Ekumen), care incearca sa introduca planeta Gethen in acea societate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.