Muzeul National de Arta al Romaniei atrage din nou publicul spre expozitiile sale deosebite, dupa cum ne-a obisnuit in ultima vreme. Dupa succesele "Umbre si Lumini. Patru secole de pictura franceza. Secolele XVII XX" si "intalnirea cu Rembrandt", MNAR vine cu un nou eveniment important, "Culorile gradinii in peisajul romanesc", care are multe de oferit si satura privirea avida de frumos a publicului.

Zeci de vizitatori s-au inghesuit, joi seara, sa admire lucrarile lui Nicolae Grigorescu, stefan Luchian, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu sau Nicolae Tonitza, dar si ale unor artisti mai putin cunoscuti. Expozitia "Culorile gradinii in peisajul romanesc", plina de sensibilitate si lirism, propune publicului o abordare inedita a unui secol de pictura romaneasca (1850-1955), prin intermediul a 134 de lucrari din patrimoniul MNAR. Desi gradina ocupa un loc important, tematica expozitiei este mult mai vasta, fiind prezente si peisaje, interioare, naturi statice, precum si portrete cu accesorii vegetale, toate culminand cu interesul special acordat naturii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.