Incepand cu 1 septembrie, Ambasada Marii Britanii la Bucuresti va lansa serviciul de aplicatii on-line (www.britishembassy.gov.uk/romania) pentru toate categoriile de viza, program operational deja in peste 40 de tari.

Aplicatiile completate manual vor fi acceptate in continuare pentru o perioada de tranzitie, insa solicitarile on-line vor avea insa prioritate. In schimb, aplicatiile pentru viza de tip ECAA (Acordul de Asociere al Comunitatii Europene) nu vor putea fi depuse on-line, ci numai personal.

Noul sistem on-line presupune trei etape. Prima este completarea cererii de viza - formular electronic care contine detalii referitoare la aplicant. Dupa salvarea si trimiterea aplicatiei, persoana va primi un e-mail de confirmare si un numar de referinta pentru programarea ulterioara. A doua etapa consta in programarea interviului, solicitantul putandu-si alege ziua si ora pentru prezentarea la interviu. A trei etapa va fi sustinerea interviului, care va avea loc dupa achitarea taxei de viza.

"Ca director al UkVisas, am vazut cat de bine functioneaza acest sistem in alte tari. Sunt convins ca astfel vor fi reduse in mare masura cozile din fata ambasadei, precum si timpul total de asteptare destinat aplicarii pentru viza", a declarat ambasadorul britanic Robin Barnett, referindu-se la noul sistem.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.