A sta la taclale este, dupa cum se stie, o "arta" tipic feminina. Dar cifrele referitoare la "turuiala" celor doua sexe, oferite de neuropsihiatrul american Louann Brizendine, sint uimitoare de-a dreptul. Astfel, conform unor studii si date recente elaborate de specialistul mentionat, femeile folosesc circa 20.000 de cuvinte pe zi, in timp ce barbatii se multumesc "numai" cu 7.000.

De unde rezulta ca doamnele si domnisoarele au o gama mult mai larga de posibilitati de comunicare, de exprimare a sentimentelor, "turuiala" fiind pentru ele si o modalitate excelenta de a scapa de stres. O alta diferenta majora dintre creierul feminin si cel masculin o constituie frecventa cu care barbatii si femeile se gindesc la sex. Daca "ele" o fac de cel mult doua ori pe zi, data fiind cantitatea redusa de testosteron din organism, "ei" isi imagineaza "momente fierbinti" o data la...52 de secunde.

Si, daca femeile sint adevaratele maestre ale memoriei si ale intuitiei, barbatii sint stapinii de necontestat ai autocontrolului si stapinirii de sine. Cit priveste stresul, de obicei, "ele" percep micile inconveniente ca pe niste adevarate catastrofe. Barbatilor, in schimb, doar un real pericol fizic le poate provoca reactii similare.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.