Ochii lor cauta cu disperare, printre fiare, lumina... Unul a fost acuzat de tranzactie bursiera neautorizata, dupa ce s-a jucat cu actiunile altora, iar celalalt, de tentativa de omor. Sunt singurii studenti din Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova. Are 32 de ani. Este student la doua facultati: Finante-Banci si Drept. A fost admis dupa incarcerare. De la varsta de 25 de ani este in puscarie. "Nu e drept ce se intampla in Romania, pentru ca isi duc pedeapsa pana la capat numai fraierii sau cei care nu sunt in stare sa corupa pe cine trebuie. Aici e tara lui Gigi Becali, a lui Mutu si a lui Pepe, atat...

Cand ma voi elibera, nu voi mai da tepe la bursa, dar de fiecare data cand va aparea o lege ii voi vedea fiecare fisura si modalitatile de a o sparge", spune studentul. Colegul sau de detentie, J.L., are 25 de ani. Este student in ultimul an la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii "Spiru Haret". "Cat am fost in libertate, am avut tot ce-si putea dori un tanar la varsta mea. Aveam o viata perfecta. Mama s-a imbolnavit de inima, e daramata. Eu tot incerc sa o intaresc, oricat mi-ar fi de greu. Mama eu sunt acolo tare, eu comand..., ce altceva sa-i zic? Nu l-am vazut in viata mea pe tata plangand, decat atunci cand a venit la mine, la inchisoare", spune J.L., care e in inchisoare de 3 ani. Vrea sa ajunga un mare avocat. De cand este in puscarie, a citit zeci de carti de Drept.

La examene se simte extraterestru

"Vreau sa vad si eu cerul liber, sa nu ma mai uit la gratii -, spune J.L. Aici, zilele seamana una cu cealalta, nu e nicio diferenta intre ele. Mi-e dor sa arunc cu pietre in balta, sa vad marea, sa stau in cada zeci de ore...". Prima oara cand a mers la examen la facultate a fost insotit de o escorta. "Cand m-am dat jos din masina si am calcat pe sosea, pe trecerea de pietoni aveam impresia ca se invarteste pamantul in jurul meu, dupa atata timp... parca eram extraterestru. Te schimba mult puscaria si inveti omul pe toate partile...", spune studentul inchis pentru tentativa de omor. A ajuns dupa gratii in urma unei nebunii de moment. O altercatie, o bataie, de care nu a vrut sa fuga nicicum.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.