Peste 100 de intersectii din Bucuresti vor fi reconfigurate, pana la sfarsitul anului 2007, in cadrul unui proiect ce va costa 20 milioane de euro. Scopul: optimizarea circulatiei si descongestionarea traficului.

Verde prelungit pentru RATB-uri

Intersectiile vizate apartin inelului principal de circulatie si axei nord-sud, traseul urmand sa fie Mihai Bravu - Iancu de Hunedoara - stefan cel Mare - Nicolae Titulescu - Panduri - Grozavesti - Piata Sudului - Calea Vacaresti - Mihai Bravu. Proiectul presupune modernizarea echipamentelor existente si instalarea unei televiziuni cu circuit inchis, care sa monitorizeze intreg traficul din intersectii. Astfel, se va putea interveni prompt in cazul ambuteiajelor create la stopuri.

Potrivit lui Gheorghe Udriste, seful Directiei Transporturi din Primaria Capitalei, autovehiculele RATB vor juca un rol central in acest proiect. "Cand aglomeratia in intersectii va deveni foarte mare, iar RATB-urile vor intarzia mult, culoarea verde pentru masini va fi prelungita de la 50 de secunde la 60 sau 70", a afirmat Gheorghe Udriste. De asemenea, mijloacele de transport in comun vor fi dotate cu GPS-uri, pentru ca interventia sa fie cat mai rapida. "Este vorba de un sistem de corelare in regim de culoare verde. Concret, daca vei pleca dintr-o intersectie pe verde, la urmatoarele trei vei prinde aceeasi culoare", a spus comisarul Valentin Iana, de la Biroul de Organizare si Sistematizare a Circulatiei din cadrul Brigazii Politiei Rutiere.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.