Ecaterina Andronescu a pus la dispozitia doctoranzilor agreati un laborator neautorizat de CNCAN

Reclamatiile la adresa rectorului Universitatii Politehnica din Bucuresti, Ecaterina Andronescu, curg garla la Ministerul Educatiei. De data aceasta, fostul ministru este acuzat, printre altele, ca a permis efectuarea de experiente cu raze X, fara aprobarea CNCAN.

Rectorul Universitatii Politehnica din Bucuresti este acuzat ca a permis efectuarea de experiente cu raze X, in incinta institutiei, fara aprobarea Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare. Aceasta acuza a fost consemnata intr-un memoriu, prezentat ministrului Mihail Hardau, de catre Nicolae Toma, profesor universitar la Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor: "In calitate de protejat al rectorului Ecaterina Andronescu, profesorul Ion Teoreanu (fost ministru al educatiei pana in 1989, n.r.) a condus si conduce doctorate, multe acordate in conditii de ilegalitate.

Un caz care a scandalizat comunitatea stiintifica din Romania este cel al Stefaniei Stoleriu, care a efectuat analize cu raze X, consemnate in teza de doctorat, in laboratorul de difractie X, in conditiile incalcarii Legii 111". Mai exact, potrivit documentului prezentat de profesorul Toma, Autorizatia pentru desfasurarea de activitati din domeniul nuclear, in laboratorul din strada Polizu, a expirat in data de 02.03.2002.

Gardianul

Sursa: GardianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.