Un doctorand iesean a adus „argintul“ Romaniei la concursul international Imagine Cup, organizat de Microsoft.

O companie farmaceutica testeaza un vaccin impotriva gripei aviare. 200 de medici raspinditi in peste 20 de centre din lume monitorizeaza starea a 100.000 de voluntari. Un om trebuie sa realizeze comunicarea online dintre acestia. Asa a sunat subiectul de concurs cu care Valerica Greavu Serban, doctorand la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, a ocupat locul al doilea la sectiunea IT a competitiei ce poarta blazonul lui Bill Gates, gazduita anul acesta de India. Desi bronzul a revenit Frantei, cistigatorul medaliei in cauza este tot un roman, in persoana lui Daniel Boteanu, masterand in Hexagon. La editia de anul acesta s-au inscris peste 65.000 de participanti din mai bine de 180 de tari.

Coloana vertebrala

"Prima etapa a competitiei s-a desfasurat online, in iarna, cind a trebuit sa raspundem la 30 de intrebari in 30 de minute. In functie de punctajul obtinut, erai selectat pentru semifinala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.