Toamna este una dintre cele mai bune perioade pentru a gasi o noua slujba. Anul acesta, cererea s-a dublat in anumite sectoare

Dupa o vara in care angajatorii nu prea au stat degeaba, cautindu-si personal aproape cu aceeasi intensitate ca si in restul anului, toamna aceasta aduce celor aflati in cautarea unui loc de munca noi oportunitati. Specialistii in resurse umane estimeaza ca numarul ofertelor de munca a crescut fata de perioada anterioara cu 25 si pina la 100%, in anumite sectoare de activitate. "Septembrie si octombrie sint ultimele luni din an in care oamenii isi mai schimba locul de munca. Dupa aceasta perioada, toata lumea asteapta primele si recompensele de final de an", explica George Butunoiu, Managing Director in cadrul firmei cu acelasi nume.

"In perioada aceasta, numarul locurilor de munca vacante pentru care angajatorii cauta oameni poate creste si cu 100% fata de perioada anterioara. Atit angajatorii, cit si potentialii angajati se intorc din concediu, piata este mobila, astfel incit cei care pleaca trebuie inlocuiti", apreciaza Andreea Lupan, Senior Consultant la agentia de recrutare Barnett McCall Recruitment. O alta explicatie pentru efervescenta mare pe piata fortei de munca din perioada toamnei se refera si la planurile de dezvoltare a diverselor companii.

"Toamna este un moment foarte propice. In general, companiile isi fac planurile in asa fel incit toamna se deschid oportunitatile: de exemplu se incheie investitiile in hale de productie", explica si Dorina Pivniceru, Managing Partner la The Amrop Hever Group / Stein&Partner Management Consulting.

Cele mai cautate joburi

In general, la inceput de toamna cererea pe piata fortei de munca se inregistreaza in aproape toate domeniile de activitate. Totusi, anul acesta sint si segmente unde numarul posturilor disponibile este mai mare decit in alte sectoare. "Exista o crestere a cererii pe toate pozitiile si plajele salariale", sustine Dacian Chilat, Aria Manager in cadrul companiei de recrutare Adecco. De asemenea, potrivit acestuia, perioada este una foarte buna pentru ingineri. "Este o crestere clara a cererilor pe sectorul ingineresc, fie ca este vorba despre ingineri de mentenanta, de productie, IT sau in constructii", mai sustine acesta. In medie, salariul unui inginer aflat la primul sau job este in jurul valorii de 300-500 de euro, in timp ce salariul unuia cu o experienta de cinci-sase ani ajunge in medie pina la 800 de euro.

Nu in ultimul rind, reprezentantul Adecco afirma ca in crestere este si numarul posturilor vacante de operatori logistica, motostivuitoristi, in sectorul administrativ-secretare si assistant manageri.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.