Ministrul educatiei, Mihail Hardau, vrea sa simplifice structura examenului de bacalaureat, din 2007, astfel incat testele sa vizeze pregatirea elevilor, motiv pentru care e hotarat sa elimine sportul dintre probele optionale. "De la anul vom schimba radical metodologia examenului de bacalaureat, iar acum lucram in minister exact la acest document, a declarat Hardau.

Potrivit demnitarului, actuala echipa a Ministerului Educatiei si Cercetarii intentioneaza reducerea numarului disciplinelor de bacalaureat, examenul avand scopul de a contura un anumit nivel de pregatire a elevilor.

Pentru a anumita proba exista 150 de discipline optionale, vorbind de cele din aria curriculara specifica profilului, iar in cazul celor de la profilul opus pot fi 70-80 de optionale. "Este un numar exagerat de mare", a mai spus Hardau, care crede ca examenul trebuie sa fie simplu, sa vizeze pregatirea elevilor, si nu interesele profesorilor de a-si promova disciplinele.

Noua metodologie de organizare si desfasurare a examenelor nationale trebuie sa fie gata la inceputul lunii septembrie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.