Prima Regatta a Marii Negre, de dupa 1937, a avut loc in acest sfarsit de saptamana la Yacht Club Europa din Eforie Nord.
La concurs au participat opt veliere din cinci tari: Romania, Spania, Germania, Malta si Suedia. Cea mai mare a fost barca spaniola, Ocean Phoenix, de 25 de metri lungime. Din partea Romaniei au participat, intre altii, Dan Chisu, cu Esperanta, si George Copos, cu Anette. Omul de afaceri ne-a declarat ca detine barca de un an de zile, el insusi alegandu-i numele. "Este un velier mic, spartan, care fuge extraordinar de bine pe vant din lateral", si-a laudat el nava de 12 metri lungime si 15 inaltime. "Aici, totul e stiinta, finete... e creatie", a adaugat Copos.

Sambata s-a desfasurat proba tactica, ce a fost castigata de Ocean Phoenix, Anette iesind pe locul al doilea, urmata de Ioana 2 si Esperanta. La sfarsitul probei, patronul Rapidului a fost foarte mandru de reusita. "Am mers jumatate de proba cu focul genovez blocat, dar am reusit. Maine va fi foarte greu, sunt multe vase bune, dar sper sa castig."


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.