Analistii imobiliari apreciaza ca proprietatile imobiliare vor continua sa se scumpeasca dupa aderare

Pretul apartamentelor vechi din blocuri va creste cu peste 10% in urmatorii doi ani, apreciaza analistul imobiliar Radu Zilisteanu. Acesta estimeaza ca si valoarea apartamentelor noi se va majora cu cateva procente din 2007, in conditiile unei cereri tot mai mari. Potrivit analistilor economici, explozia preturilor la proprietatile imobiliare este consecinta celor sapte ani de crestere economica, tendinta care va continua si in anii de dupa aderare. In prezent, preturile apartamentelor de bloc din Capitala sunt comparabile cu cele din Germania si Italia, la un nivel de confort mult mai redus.

Romania se afla in al saptelea an de crestere economica si nu se opreste aici. Aceasta schimbare are efecte si asupra pietei imobiliare. Analistii economici spun ca, pe viitor, se va observa o majorare a pretului locuintelor, pe fondul unei dezvoltari accentuate a economiei.

Liviu Voinea, directorul Grupului de Economie Aplicata (GEA), ne-a declarat ca in perioada de crestere economica, pretul tuturor activelor, printre care si cele imobiliare, va creste tot cam pe atat pe cat este estimata cresterea economica, iar, in ultimii 7 ani, economia Romaniei a crescut cu 5% anual. Acest ritm poate sa dureze si zece ani. In cazul Romaniei e ceva nou, avand in vedere ca "nu ne-am mai confruntat niciodata cu o perioada asa de mare de crestere", ne-a explicat Voinea.

In aceste conditii, ar putea creste si pretul apartamentelor, "cu exceptia cazurilor in care apar crize, ca de exemplu oferta prea mare de locuinte noi sau retragerea de pe piata a unor investitori straini, care lasa in urma spatii intregi", a adaugat oficialul GEA.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.