Consumul de zaharina in bucatele preparate si bauturi nu trebuie sa fie mai mare de 0,015%. Dupa unele date din studiile de specialitate, zaharina consumata in cantitati mari, timp indelungat, poate provoca aparitia unor boli cancerigene. Cel mai ingrijorator fapt, constatat, este indicele ridicat de aparitie a cancerului vezicii urinare, a celui genital si de prostata la consumatori.
Inca din 1996, indulcitorul obtinut in laborator a fost inscris in Statele Unite pe lista alimentelor cu potential cancerigen, iar in Canada s-a interzis consumarea sa. Din pacate, in Romania, zaharina este in continuare permisa in consum, intrand mai ales in compozitia bauturilor racoritoare si energizante, asa-numitele "dietetice" sau "light", precum si in multe alimente si suplimente nutritionale pentru slabit.
Despre autor:
Sursa: Click.ro
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
5 hobbyuri care combat stresul acumulat și îți redau echilibrul interior
Sursa: garbo.ro
-
30 Noiembrie: Ziua în care toamna își ia rămas bun. Venus în Săgetător...
Sursa: kudika.ro