"Canton" de Constantin Popescu si "Frica domnului G." de Adina Pintilie vor participa, intre 1 si 7 septembrie, la Festivalul International al Filmului de Scurtmetraj de la Venetia, intitulat Circuito Off, la care primul regizor amintit a luat Marele Premiu al juriului in 2004. "Canton" si "Frica domnului G." au fost selectionate in Off International - una dintre cele patru competitii ale editiei. Dupa ce in urma cu doi ani a luat Marele Premiu al juriului cu "Apartamentul", Constantin Popescu revine la Venetia cu scurtmetrajul "Canton", care a obtinut pana acum o mentiune la Festivalul Filmului Mediteranean de la Montpellier si alte doua premii la festivalurile Anonimul (Sf. Gheorghe) si Transilvania (Cluj).

"Canton" se bazeaza pe un scenariu de Cristian Mungiu, descoperit pe portalul LiterNet. O poveste trista, cu putine personaje si putin dialog, filmul i-a dat posibilitatea regizorului sa se exprime mai mult prin imagini. La randul sau, "Frica domnului G.", o productie a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica, concureaza in aceste zile la Festivalul Anonimul din Delta Dunarii. Circuito Off a fost creat in 2000, ca un eveniment alternativ si independent ce are loc in paralel cu marele Festival de la Venetia.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.