Toropeala. In acest sfarsit de saptamana, ne vom topi la temperaturi care vor depasi 38 de grade Celsius, potrivit meteorologilor
In opt judete din sud, plus Capitala, a fost instituit codul portocaliu, iar in alte douazeci de judete este in vigoare codul galben. Nici noptile nu vor fi placute, deoarece temperaturile vor depasi 20 de grade Celsius. Serviciul de ambulanta a recomandat populatiei, mai ales copiilor si varstnicilor, sa evite plimbarile in perioada de varf a zilei, sa consume cel putin 2 litri de apa pe zi, si sa diminueze consumul de alcool si cafea. Cei care se refugiaza de canicula la stranduri trebuie sa fie precauti, mai ales daca isi iau odraslele cu ei.

Medicii avertizeaza ca exista un mare pericol pentru copii sa se imbolnaveasca de infectii digestive, mai ales daca inghit apa din bazine. Doctorii atrag atentia ca, in ultima luna, camerele de garda ale spitalelor au fost luate cu asalt de copii care prezentau varsaturi, febra si diaree. In multe cazuri, singura solutie pentru a evita deshidratarea a fost spitalizarea si perfuzarea micutilor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.