Abundenta de aparitii editoriale din aceasta vara, sutele de titluri noi si zecile de editii retiparite, aparitia si la noi a unor romane celebre ce au facut senzatie peste hotare ne-au determinat sa spicuim cateva din cartile pe care editurile le propun spre lecturare. Mai jos veti putea gasi scurte prezentari ale cartilor momentului, dar si titluri ce beneficiaza de reduceri speciale, pana la inceputul toamnei.
Beletristica

- Halldor Laxness. Sub ghetar, Editura Niculescu, pret: 15 RON

Laureat al Premiului Nobel pentru Literatura, Laxness a fost catalogat de presa germana drept unul dintre cei mai mari romancieri ai secolului XX.

Un tanar, impropriu spus teolog, e trimis de episcopul Islandei intr-o misiune speciala la Ghetar. In parohia de la Snaeellsjoekull, se spune ca se intampla lucruri ciudate si neortodoxe: un cadavru e plimbat in sus si-n jos pe ghetar, copiii nu sunt botezati, biserica e in ruina, femei cu puteri de seductie exceptionale apar si dispar, iar pastorul isi neglijeaza datoriile pentru a se dedica potcovitului. Tanarul se trezeste intr-un tinut straniu, un amestec de saga nordica, cu elemente de crestinism timpuriu si modernism, fiind introdus in enigmele invierii, bioinductiei si astrotelekineziei.

- Artur Golden. Memoriile unei gheise. Editura Humanitas, pret: 29 RON

Un roman despre reinventarea femeii-spectacol, numarul 1 in topurile din Europa si America, vandut in peste patru milioane de exemplare si tradus in peste 35 de limbi.

Chiyo, o fata dintr-un sat de pescari, e vanduta unei okiya pentru a fi initiata in artele gheiselor. Ritualurile seductiei sunt nenumarate, intr-o lume al carei esafodaj se sprijina pe culorile unui chimono, pe dezgolirea unei cefe pictate ori pe teserea unei intrigi de budoar. Sayuri, pe numele ei de gheisa, ajunge sa stapaneasca destine, sa detina secrete si sa construiasca un imperiu al erotismului ritualic.
Ecranizarea romanului poarta semnatura lui Rob Marshall si a primit in 2006 un Premiu Globul de Aur, trei Premii Oscar si trei Premii Bafta.

- Mircea Cartarescu. De ce iubim femeile. Editura Humanitas, pret:15 RON

Un manunchi de istorii cu femei, spuse simplu, captivant, de un "povestas" a carui viata seamana cu cea a lui Mircea Cartarescu, ca doua picaturi de apa. In fiecare poveste e un sambure de neobisnuit ce sta ascuns in carnea obisnuitului, in "ordinar", o samanta de extraordinar ce da rod epic. Un omagiu (adesea, in sensul cel mai concret, erotic al cuvantului) adus femeilor "pentru ca sunt femei".

- Steve Berry. Camera de chihlimbar, Editura Rao, pret: 49,99 RON

Romanul incearca sa dea un raspuns imaginar unui mister real, ce intriga lumea colectionarilor de arta de mai bine de jumatate de secol: locul unde e ascunsa Camera de Chihlimbar, una din cele mai mari comori create de om. Comandata in 1701 de Frederick I al Prusiei, Camera a fost finalizata la Tarskoe Selo. In 1941, trupele germane au invadat Uniunea Sovietica, furand Camera de Chihlimbar. Dupa declansarea bombardamentelor aliatilor in august 1944, Camera a fost ascunsa si, in ciuda stradaniilor vanatorilor de comori si ale colectionarilor de arta din toata lumea, ea nu a mai fost vreodata descoperita pana... acum.
Eseuri, studii

- Traian Ungureanu. Tehnica neputintei la romani. Editura Humanitas, pret: 15 RON

Scrisa cu gandul la apropiata admitere a Romaniei in Uniunea Europeana, cartea propune o privire critica asupra datelor reale ale societatii romanesti si asupra distantei care le desparte de retorica oficiala.

- Ioan Petru Culianu. Studii romanesti I. Fantasmele nihilismului - Secretul doctorului Eliade, Editura Polirom, pret: 27,95 RON

Studiile, eseurile si articolele consacrate de autor literaturii si culturii romane in general vor constitui materia a doua volume. Acest prim volum grupeaza sase eseuri despre Eminescu, impreuna cu alte cateva "exercitii de mitanaliza" in sectiunea intai, Fantasmele nihilismului. Sectiunea a doua, Secretul doctorului Eliade, cuprinde pagini in special despre creatia literara eliadiana. Al doilea volum va fi axat pe studii si eseuri de istoria religiilor, cu referire la cultura traditionala romaneasca.

La limita cunoasterii

- Ted Andrews, Cabala magica pe intelesul tuturor, Editura Polirom, pret: 18.95 RON

Intr-o vreme in care, incepand cu starurile Hollywood-ului, e la moda sa fii interesat de ezoterism, autorul incearca sa explice Cabala pentru orice cititor. Cartea "descifreaza" elementele fundamentale ale acestui sistem ezoteric de initiere si evolutie (Arborele Vietii), prezentand o serie de tehnici usor de aplicat pentru cei care vor sa foloseasca energiile Cabalei. Meditatia progresiva, calatoria astrala sau exercitiul Coloanei Mediane sunt cateva din metodele ce-i pot ajuta pe cei interesati sa se initieze in misterele fiintei umane si ale universului.

- Ion Hobana. OZN. Observatori credibili, relatari incredibile. Editura Polirom, pret: 3,99 RON

Unul dintre cele mai controversate mituri ale secolului XX, OZN-urile au starnit curiozitatea atat celor care cred cu tarie in existenta unor civilizatii extraterestre, cat si a scepticilor ce le considera rodul unei imaginatii bogate. Hobana face parte din prima categorie, a celor ce cred, dedicandu-se studiului meticulos al fenomenului. Cartea prezinta dovezile adunate de autor pentru a-i convinge pana si pe sceptici de existenta OZN-urilor. Un demers care, chiar daca nu va convinge pe toata lumea, este cu siguranta de interes general.

Dictionare, manuale, ghiduri

- Euro Dictionar francez-roman. 80.000 de cuvinte si expresii; colectiv redactional, Editura Niculescu, pret: 64,85 RON

Vocabular modern, ce cuprinde numerosi termeni din diverse domenii, printre care: administratie publica, comert, drept, finante-banci, informatica, mass-media, publicitate etc., abrevieri din uzul curent, sigle ale unor institutii europene si internationale, nume proprii de state si orase, elemente de cultura si civilizatie.

- Violeta Nastasescu, Dictionar englez-roman/roman-englez economic (cartonat), Editura Niculescu, pret: 29,97 RON

Instrument de lucru destinat mediului de afaceri, celui universitar, specialistilor din domeniul financiar-bancar, statisticienilor, birourilor de traduceri si, in general, cunoscatorilor limbii engleze, dornici de a-si largi aria cunostintelor terminologice economice, lucrarea acopera un vocabular adus la zi intr-o multitudine de domenii conexe celui economic: comert, finante-banci, contabilitate, statistica, drept, industrie, agricultura, cibernetica, automatica.
Practic

Patricia Hedgeds. Personalitate si temperament. Editura Humanitas, pret: 16 RON

Cartea reprezinta un ghid ce te invata sa determini personalitatea si temperamentul oricarui om. Cu ajutorul recomandarilor oferite, iti vei cunoaste mai bine firea si reactiile in situatiile-cheie ale vietii si vei deveni, poate, mai intelegator cu cei diferiti de tine.

- Herb Cohen. Arta de a negocia. Nimic nu se pierde, totul se negociaza, Editura Humanitas, pret: 19 RON

Sinteza a celor 30 de ani de experienta ai autorului in domeniu, cartea reprezinta manualul perfect pe care te poti baza pentru a deprinde pana la detaliu arta de a negocia. Iata cum isi descrie autorul cartea: "Ne dorim o multime de lucruri: prestigiu, libertate, bani, dreptate, statut social, iubire, siguranta si recunoastere din partea celorlalti. par sa fie oameni ce nu numai ca sunt competenti, dar au si abilitatea de a-si calea spre atingerea scopului".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.