Peste 50 de artisti plastici din Romania si strainatate vor crea impreuna timp de 12 zile la cea de-a 25-a editie a taberei de creatie plastica de la Mraconia-Dubova, judetul Mehedinti, cea mai longeviva tabara de creatie din Romania, transmite corespondentul AMOS News

Pictorii din Bucuresti, Timisoara, Sibiu, Resita si Drobeta Turnu-Severin, precum si invitati din strainatate, au drept model peisajul idilic al Cazanelor Dunarii. Intentia primordiala a fundatiei "Rubin", organizatorul taberei incepand din acest an, este ca prin acest proiect, precedat de o serie de actiuni cultural-artistice desfasurate in mediul urban, sa patrunda in spatiul generos al naturii, prin operele unor constacrati participanti romani, sarbi si maghiari.

Ioan Mercea, curatorul taberei, isi doreste ca la fiecare dintre editiile care vor urma, conceptul sa aiba alte baze, sa se reinnoiasca mereu si mai ales sa creeze o legatura cu evenimentele similare din strainatate. Conform lui Mercea, multe din creatiile din anii trecuti au ajuns in patrimoniul iubitorilor de arta din Europa si chiar mai departe.

Bugetul editiei jubiliare este anul acesta de 6.000 de euro, 60% din suma fiind asigurata de Fundatia "Rubin". Artistii primesc tot materialul de lucru, panze, culori, diluante, sorturi etc., pentru ei creandu-se toate conditiile necesare unei activitati intense. Creatiile plasticienilor vor putea fi vazute ulterior intr-un catalog complex, dar si in expozitiile itinerante din orasele de unde provin pictorii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.