Privitul la televizor este o metoda foarte eficace pentru a calma durerile copiilor, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori din Italia si publicat ieri in Archives of Disease in Childhood, informeaza BBC News Online. Cercetatori de la Universitatea din Siena au studiat nivelul de durere raportat de 69 de copii, cu virste cuprinse intre 7 si 12 ani, in timp ce acestora li se prelevau probe de singe.

Copiii au fost impartiti in mod aleatoriu in trei grupe. Niciunuia nu i s-a administrat anestezic inainte de prelevarea probelor de singe. In timpul procedurii, o parte dintre acesti copii au vorbit cu mamele lor, o parte s-au uitat la desene animate si o parte au fost lasati singuri. Dupa incheierea procedurii medicale, mamele si copiii au evaluat durerea resimtita. Copiii carora nu li s-a distras atentia prin nicio metoda au simtit o durere de trei ori mai mare decit aceia care au urmarit desene animate. Copiii care au urmarit desene animate in timp ce li se prelevau probe de singe au raportat cel mai mic nivel de durere, arata studiul.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.