Majorarea valorii punctului de pensie cu 5%, incepand cu luna septembrie, va aduce o suplimentare de 16 lei a pensiei medii, iar in urmatorii doi ani cresterea in termeni reali a pensiilor va fi de 16%, potrivit ministrului Muncii, Gheorghe Barbu, citat de NewsIn. Guvernul a aprobat deja o ordonanta de urgenta pentru rectificarea bugetului asigurarilor sociale de stat, ocazie cu care valoarea punctului de pensie va creste de la 332 lei la 339,3 lei.

Ministrul muncii a declarat ca de cresterea valorii punctului de pensie vor beneficia aproximativ 4.487.000 de pensionari. Pentru acoperirea cheluielilor generate de cresterea punctului de pensie, bugetul asigurarilor sociale de stat a fost suplimentat cu 250 de milioane de lei.

Gheorge Barbu a mai afirmat ca sumele alocate in urma rectificarii provin din asigurarile de stat datorate de angajatori ( 374 milioane de lei) si din contributiile asiguratilor (163,8 milioane de lei). Ministrul a precizat ca excedentul se datoreaza atat cresterii numarului de contribuabili cat si imbunatatirii colectarii sumelor datorate bugetului asigurarilor sociale de stat.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.