In prima parte a acestui an ne-am convins. Cu exceptia lungmetrajului "Legaturi bolnavicioase" al lui Tudor Giurgiu, care a reusit sa stranga in cinematografe aproximativ 22.000 de oameni, niciun film autohton nu a avut lipici la calitate. Mult-asteptatele premiere "Pacala se intoarce", de Geo Saizescu, si "Azucena", de Mircea Muresan, nu s-au bucurat de aprecieri din partea criticilor, dar nici de prea multi spectatori.

Tot neobservate au trecut si mediumetrajele "Tertium non datur", de Lucian Pintilie, si "Visul lui Liviu", de Corneliu Porumboiu. Sa nu o mai lungim cu esecurile primavara-vara si sa vorbim despre premierele romanesti ale toamnei, care se anunta bogata cu filme unul si unul. "Margo", in regia lui Ioan Carmazan, care s-a lasat si el asteptat, va sparge gheata pe 1 septembrie. Ramane de vazut daca povestea unei fete fortate de tatal ei sa se prostitueze (in interpretarea Cristinei Cioran) va fi pe gustul nostru. Dupa cum s-a observat din incasari, preamaritul public si-a schimbat preferintele, orientandu-se tot mai mult spre generatia tinerilor regizori, care ne-a reprezentat onorabil la festivalurile internationale de la Berlin, Cannes sau Locarno.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.