Premierul Calin Popescu Tariceanu a solicitat ministerelor de resort sa prezinte rapid solutii pentru a putea consolida cladirile care prezinta riscuri in cazul unui eventual cutremur, a afirmat, miercuri, dupa sedinta Executivului, purtatorul de cuvint al Guvernului, Oana Marinescu. Potrivit sursei citate, premierul a subliniat faptul ca este nevoie de luarea unor masuri de prevenire in aceasta situatie pentru absolut toate cladirile care prezinta un astfel de risc.

Evaluarea imobilelor respective va fi efectuata de catre Inspectoratul de Stat pentru Constructii, iar in cazul in care suma de 100 miliarde de lei vechi, alocata initial, este insuficienta, vor fi alocate fonduri suplimentare de la bugetul de stat. In cadrul sedintei Guvernului a fost mentionat faptul ca unii locatari se opun consolidarii cladirilor in care locuiesc si refuza sa se mute in spatiile temporare puse la dispozitie de autoritati.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.