PE LISTA NEAGRA. Romanii care nu-si platesc la timp ratele la banca, facturile la telefon sau la utilitati risca, din acest an, sa fie luati in evidenta de "politia creditelor" si sa nu mai poata primi alte credite timp de cinci ani!

Practic, pentru orice intarziere mai mare de 30 de zile, primesti automat "bila neagra" la Biroul de Credit. De fiecare data cand un client vrea sa obtina un credit, banca cere informatii de la Biroul de Credit. Indiferent daca esti rau-platnic "de meserie" sau ai intarziat o singura data cu rata, esti luat in evidenta dupa codul numeric personal si primesti un scor pentru riscul de neplata pe care il prezinti. In situatii speciale, daca te imbolnavesti sau lipsesti din tara pentru o perioada, poti insa sa fii radiat din evidente doar daca prezinti dovezi clare la banca.

"Sunt unii care uita sa plateasca ratele sau altii care nu citesc cu atentie contractul, dar exista si situatii cand este vorba despre lipsa de comunicare intre client si banca. De aceea sunt sute de oameni care apar cu restante de doar un leu", a declarat Serban Epure, directorul general al Biroului de Credit.
Cele mai multe intarzieri sunt pentru creditele de consum, urmate de cele acordate pe card si descoperire de cont.

Cel mai mare datornic este un barbat din Ilfov, care a acumulat 180.000 euro pentru un credit imobiliar-ipotecar luat in 2005 de la o singura banca. Totusi, o femeie din Bucuresti detine tristul record de a avea restante la 20 de credite luate de la 14 banci, in valoare totala de 25.000 lei noi.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.