Meteorologii au avertizat, ieri, prefectii din 17 judete din jumatatea sudica a tarii in legatura cu faptul ca, de joi, canicula revine
Meteorologii au avertizat, ieri, prefectii din 17 judete din jumatatea sudica a tarii in legatura cu faptul ca, de joi, canicula revine, in special la cimpie, caldurile mai mari de 30 de grade Celsius urmind sa fie o constanta in respectiva perioada. Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor a trimis, ieri, atentionarea meteorologica prefectilor din judetele Braila, Buzau, Caras Severin, Calarasi, Constanta, Dolj, Galati, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Olt, Teleorman, Timis, Tulcea, Vrancea si celui al Capitalei.

Potrivit atentionarii, ce poarta codul galben, vremea va fi caniculara de joi, in zonele de cimpie si in special in Cimpia Romana si cea de Vest. "Valorile maxime ale temperaturii aerului vor depasi frecvent 30 de grade Celsius. Pe arii extinse din sud-vestul, sudul si sud-estul teritoriului se vor depasi, in cursul dupa-amiezelor, 35 -36 de grade Celsius, iar noptile vor fi tropicale si mercurul termometrelor nu va cobori sub 20 de grade", se precizeaza in documentul redactat de Administratia Nationala de Meteorologie.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.