Mai mult de 7% din romani au prenumele Maria, Mariana, Marin, Marian si sarbatoresc onomastica pe 15 august si pe 8 septembrie. Din peste 1,5 milioane de romani cu aceste prenume, aproximativ 300.000 sunt barbati, aproape 1,3 milioane sunt femei si peste 30.000 copii, reiese din statisticile Directiei Generale de Evidenta Informatizata a Persoanei.

De Ziua Marinei, Basescu a facut apologia femeii
Presedintele Traian Basescu a deschis, ieri, manifestarile de Ziua Marinei, in Portul Tomis din Constanta, in prezenta a aproximativ 1.500 de persoane. In discursul tinut la deschiderea manifestarilor, Basescu a aratat ca marina este, pe de o parte, pilon de securitate nationala, iar pe de alta parte, un vector pe care navele comerciale transporta bunastare. "Sa fim mandri ca suntem marinari, avem o meserie care ne tine in veghe. Marinarii au nu numai dragostea de tara in educatie, au tricolorul in suflet", a spus seful statului. El a sustinut ca sunt doua lucruri carora marinarii li se dedica: marea si femeia iubita, marinarii avand tot timpul sufletul la femeia de acasa, la femeia care creste copiii.

"Daca viata de zi cu zi ne tine legati de otelul pe care ne facem serviciul, de nava, sufletul nostru este intotdeauna la o femeie, la femeia de acasa, la femeia care creste copii, la femeia care cu demnitate si, de ce nu, cu tarie, poate cu o tarie la fel de mare ca cea a marinarului, isi ingrijeste familia", a teoretizat Basescu. Dupa discurs seful statului s-a aruncat in mijlocul multimii, a acordat autografe si a recuperat un slap pierdut in busculada. Din cauza aglomeratiei si a caldurii, presedintele transpira abundent, asa ca una din garzile de corp indeplinea si sarcina de a-i sterge din minut in minut chelia umeda. Tot ieri, presedintele Romaniei a reluat anuntul potrivit caruia Romania va reactiva batalionul aflat in rezerva NATO.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.