Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie a initiat un program pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii, bugetul alocat pentru anul 2006 cifrandu-se la 500.000 RON, informeaza ANIMMC. Obiectivul programului consta in promovarea unui sistem formativ care sa faciliteze mobilitatea femeilor pe piata fortei de munca si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora, in scopul implicarii lor in structuri economice private, in contextul problemelor legate de mentinerea echilibrului dintre obligatiile familiale si cele profesionale si a prejudecatilor existente la nivel local.

In Romania nu a existat pana in 2005 nici un suport financiar care sa promoveze femeile in lumea business-ului, conducerea ANIMMC initiind acest program pentru femeile implicate in toate domeniile de activitate, chiar si pentru cele care provin din mediul rural. In 2006, in cadrul celei de-a doua editii a programului, vor fi organizate cursuri gratuite de pregatire antreprenoriala, pe durata a cinci zile, in sapte locatii (Braila, Vaslui, Bistrita-Nasaud, Miercurea Ciuc, Deva, Drobeta Turnu Severin, Busteni). Cursurile vor incepe in luna septembrie 2006, agentia asigurand cazarea in regim complet, suport de curs si certificatele de absolvire, iar participantele suportand doar cheltuielile de transport.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.