Stiati ca Irina Loghin este considerata de cei mai multi cetateni ca cea cea mai importanta personalitate muzicala in viata? Si ca Florin Piersic este cel mai mare actor, Adrian Paunescu - cel mai mare scriitor, Traian Basescu cel mai mare politician in viata, Cristian Tudor Popescu - cel mai apreciat jurnalist, iar Nadia Comaneci - cea mai mare sportiva a romanilor? Daca aceste lucruri le-ati cunoscut din alte studii si cercetari sau le-ati intuit demult, probabil ca nu stiati ca Irina Loghin are cei mai multi admiratori printre votantii PSD, Angela Similea printre nehotarati, Mariana Nicolesco printre alegatorii PD, Ion Dolanescu - printre votantii PNL, iar Tudor Gheorghe printre alegatorii PRM.

Cum probabil nu stiati ca, dintre actori, Florin Piersic e apreciat cel mai mult de PSD-isti, Stela Popescu de nehotarati, Alexandru Arsinel de PNL-isti, iar Maia Morgenstern de PD-isti. Sau ca, in ciuda criticilor aduse presedintelui Basescu, Mircea Dinescu are cei mai multi simpatizanti printre PD-isti, pe cand alegatorii liberali ii considera pe Ana Blandiana, Gabriel Liiceanu si Nicolae Manolescu cei mai mari scriitori romani in viata.

Sondajul BCS pe care l-am efectuat in aceasta luna mai arata si alte lucruri surprinzatoare: ca Bogdan Olteanu are cei mai numerosi admiratori printre alegatorii PD, la fel ca si Mona Musca, iar Gheorghe Ciuhandu este apreciat cel mai mult de nehotarati. Sau ca Andreea Esca, Robert Turcescu, Dan Diaconescu si Cristian Tudor Popescu se bucura de cea mai mare pretuire ca jurnalisti in primul rand printre votantii PD, pe cand liberalii il considera pe Emil Hurezeanu cel mai mare jurnalist in viata.

Si ca Nadia Comaneci e admirata in primul rand de alegatorii PD, pe cand Gheorghe Hagi de nehotarati, iar Razvan Lucescu de votantii PNL. Va invit sa meditati o clipa la valorile poporului roman asa cum au fost ele surprinse la inceputul acestei luni de catre operatorii de interviu ai BCS, in urma discutiilor purtate cu 1.054 cetateni, selectati din 66 localitati urbane si rurale din 39 judete. Sorin Adam Matei - un cunoscut sociolog american de origine romana profesor la Universitatea Purdue, Indiana, SUA, autorul unei importante carti despre elitele Romaniei ("Boierii Mintii", Editura Compania, 2004) - a analizat aceste rezultate din perspectiva sociologica.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.