A invatat sa citeasca singur, de la trei ani. Pana in clasa a IV-a si-a trecut in palmares 44 de volume de beletristica. Acum are 14 ani si 130 de carti "devorate". Tudor-Adrian Micu, elev al Liceului Teoretic "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, nu este un literat, cum ar parea la prima vedere, ci un matematician cu greutate, coautor al unor volume de specialitate.

Numele lui apare pe cartea "Olimpiadele de matematica 2005 - clasele VII-VIII", editura GIL, 2005. Lucreaza la o culegere similara, care va aparea anul viitor. Are cele mai bune rezultate din generatia sa, la faza nationala a Olimpiadei de Matematica: premiul I in 2005 si premiul II in 2006. A obtinut 11 premii si 6 mentiuni la concursurile interjudetene. A fost sef de promotie la Liceul "Avram Iancu", cu o medie de 9,99 pe ultimii patru ani. S-a convins ca are aptitudini deosebite cand la faza pe tara a olimpiadei a rezolvat in doua ore subiectele pentru care s-au alocat patru ore si a luat punctaj maxim. Are un premiu I si un premiu III la etapa finala a concursului international Kangourou.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.