Visul fiecarei femei este sa aiba buze pline, colorate permanent, daca s-ar putea cam ca ale Angelinei Jolie. Esteticienii rezolva problema, insa atrag atentia ca sint implanturi permanente, care inseamna si risc permanent. Asa ca ofera alternative.

"Femeia moderna isi doreste sa aiba buze bine conturate si colorate in permanenta. Sint mai multe modalitati de a le oferi. Mai intii, este bine de stiut ca s-a constatat ca implantul permanent in buze inseamna risc permanent. Desi dorinta majoritatii pacientelor este sa faca o data un implant, care sa fie pentru totdeauna, totusi s-a observat ca implanturile resorbabile sint mai putin riscante. Acestea sint neplacute prin faptul ca substanta folosita trebuie reimprospatata (se reinjecteaza la 3-6-8 luni), insa sint mult mai sigure", este de parere dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatolog la Clinica DermaStyle din Bucuresti si presedintele Societatii Romane de Medicina Estetica.

Contur, volum, fara riduri

Substanta folosita cel mai mult in Romania, in momentul de fata, este acidul hialuronic, o substanta gelatinoasa si transparenta care se introduce in piele si creste usor volumul acesteia, modificind relieful cutanat. Poate fi folosita atit pentru stergerea ridurilor din jurul gurii, cit si pentru marirea conturului sau volumului buzei. Un tratament de umplere a buzelor poate sa fie total sau partial. "De exemplu, sint persoane care isi doresc sa aiba colturile buzelor ridicate, sa isi mareasca un pic suprafata carnoasa a buzei. Sau din contra, un contur rasfrint sau zona centrala de sub nas sa fie mai proeminenta, mai voluptuoasa. Toate acestea se pot lucra fie pe bucatele, fie in totalitate.

Substanta introdusa in piele ramine stabila o perioada de 6-7 luni, dupa care se dizolva treptat, pina la disparitia totala in opt luni. Reinjectarile se pot face si la intervale mai scurte, de obicei dupa doua-trei luni. Daca pui al doilea strat, creste si mai mult suprafata si volumul, pentru ca il asezi peste cel preexistent. Organismul izoleaza sau creeaza un fel de structura fibroasa in jurul acestui implant, structura pe care o folosim la injectarea ulterioara, pentru marirea conturului sau a suprafetei", explica medicul.

Colagenul de origine bovina, pe cale de disparitie

O substanta folosita mult timp in modelarea buzelor a fost colagenul de origine bovina, suspectat ca ar provoca encefalopatie spongiforma. Desi nu s-a dovedit acest lucru, pacientii sint reticenti fata de folosirea lui, asa ca in momentul de fata sint foarte putine cereri pentru astfel de implanturi si au disparut inclusiv furnizorii. In schimb, au aparut ofertantii de produse permanente, ca de exemplu siliconul mineral. "Aceasta este o substanta foarte disputata in lumea medicala. Sint tari care au interzis folosirea siliconului mineral in injectarile facute in buze, altii spun ca, daca medicul este experimentat, se pot obtine rezultate frumoase. Cert este ca substanta aceasta uleioasa formata din silicon mineral poate sa determine o reactie de corp strain chiar la distanta foarte mare in timp, la 5-7 ani. Adica apar nodozitati in zona injectata, care nu mai pot fi scoase decit cu bisturiul. Din acest motiv s-a interzis in anumite tari folosirea lui. La noi nu exista nici o restrictie, dar nici import nu se face", mai afirma dr. Mihaela Leventer.
Buze marite cu grasimea proprie

Lipotransferul foloseste grasimea pacientului. "De obicei, se recolteaza 40-50 ml de grasime din zona genunchiului, care este o grasime foarte fibroasa. Cu ajutorul unor instrumente speciale este injectata in buza, marind semnificativ volumul acesteia. Deoarece nu toate celulele adipoase grase supravietuiesc, se face o supracorectie. In general, trebuie sa pui mult mai mult decit intentionezi sa lasi in zona respectiva, motiv pentru care poate aparea un disconfort, pentru ca o perioada de trei luni pacienta va avea o buza foarte mare, dupa care edemul dispare. Aceasta varianta cu 3-4-5 injectari succesive poate duce la un rezultat permanent multumitor", mai adauga specialistul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.