In perioada 14-20 august, Muzeul "ASTRA" va gazdui tabara de pictura pe sticla, initiata si indrumata de doamna Maria Constantinescu, artist plastic, recunoscut atat in Romania, cat si peste hotarele tarii.

Tinerii participanti, elevi talentati ai liceelor de arta din Bucuresti, Targu Mures, Cluj, Constanta, Sibiu vor avea oportunitatea demonstrarii maiestriei lor in pictura pe sticla si, totodata, a marturisirii lor estetice.
Drumul icoanei pe sticla, dinspre autenticul traditiei, inspre firescul modernitatii este unul dintre dezideratele acestei tabere de creatie.

Editia a doua a taberei va avea ca si tematica iconografica "Semnul zodiacal ca si scurgere liturgica a timpului". Atelierele de lucru organizate pe parcursul taberei vor alterna cu vizitele documentare realizate in Muzeul in aer liber.

Duminica, 20 august, ora 10.00, in sala Pavilionului de la intrarea in Muzeul in aer liber, va fi vernisata expozitia picturilor realizate de elevii participanti la tabara de creatie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.