Printul Carol Mircea Grigore, fiul Regelui Carol al II-lea, decedat in urma cu opt luni la Londra, a fost inmormintat, simbata, in cimitirul Manastirii Cozia, din orasul Calimanesti, judetul Vilcea, dupa o slujba de aproape doua ore, oficiata de arhiepiscopul Tomisului si episcopul Rimnicului. La ceremonie au asistat Printul Paul si Printesa Lia, apropiati ai familiei, prieteni care l-au cunoscut pe Printul Carol Mircea - Grigore, demnitari, ambasadori, veterani de razboi si doi generali din Garda de Onoare Mihai Vitezul.

"Am vrut sa fie inmormintat la Manastirea Curtea de Arges linga mormintul Regelui Carol al II-lea, tatal lui, care l-a recunoscut public in scris ca fiind copilul lui. Din cauza unor complicatii si pentru ca era foarte dificil sa il inmormintam la Manastirea Curtea de Arges l-am adus aici. Dupa deces, tata era de sase luni in Anglia si trebuia sa gasim un loc istoric unde sa fie inmormintat, iar cum in aceasta manastire e ingropat voievodul Mircea cel Batrin ne-am hotarit sa il inmormintam aici. Tata a fost inmormintat la 10 metri departare de mormintul voievodului Mircea cel Batrin. Prima parte a dorintei i-a fost indeplinita de a fi ingropat in pamint romanesc, urmeaza acum sa ii indeplinim si cea de a doua parte a dorintei si anume de a se odihni alaturi de tatal sau, la Curtea de Arges", a declarat Printul Paul.

La ceremonie a fost invitat si fosul Rege Mihai, dar acesta nu a venit. "Regele Mihai e un om distins si l-a recunoscut pe Carol ca fiindu-i frate, dar sint probleme din cauza anturajului in care se invirte. L-am invitat la inmormintarea tatalui, dar nu a venit", a spus Printul Paul. La ceremonia funerara a fost prezent si presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor. Sicriul in care se afla trupul neinsufletit al Printului Carol Mircea Grigore a fost depus dupa slujba, in cimitirul Cozia, intr-un cavou din caramida placata cu placi din granit, peste care a fost asezata o piatra funerara din marmura neagra.

Printul Carol Mircea a revenit in tara anul trecut, cu putin timp inainte de moartea sa, din luna ianuarie 2006. Printul Paul, fiul sau, a cerut atunci ca tatal lui sa fie inmormintat la Manastirea Curtea de Arges, unde se afla si mormintul fostului Rege Carol al II-lea, insa familia regala nu si-a dat acordul. Inmormintarea a fost aminata din cauza unor complicatii procedurale, trupul neinsufletit al Printului Carol Mircea aflindu-se timp de opt luni in custodia unei firme funerare din Londra.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.