Aceleasi standarde europene ne vor impune de la 1 ianuarie 2007 sa renuntam la o parte dintre traditiile legate de sacrificarea porcilor si a mieilor.

Procesul de transformare a satului romanesc in sat european, dupa aderarea la UE, afecteaza si obiceiurile traditionale de taiere a porcului de Craciun sau a mielului de Paste. Incepind cu anul 2007, taranul roman va fi nevoit sa tina cont de mai multe aspecte, inainte de a-si sacrifica animalele din ograda pentru masa de sarbatori.

Cea mai importanta etapa este aducerea animalului la stadiul de inconstienta inainte de a fi taiat, prin procesul de asomare. Placerea taierii porcului in ajun scade si cu a doua etapa, care impune taierea animalului sacrificat pentru consum doar de catre macelari profesionisti, respectindu-se obligatoriu normele de igiena.

Cotidianul

Sursa: Cotidianul



Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.