Aceleasi standarde europene ne vor impune de la 1 ianuarie 2007 sa renuntam la o parte dintre traditiile legate de sacrificarea porcilor si a mieilor.
Procesul de transformare a satului romanesc in sat european, dupa aderarea la UE, afecteaza si obiceiurile traditionale de taiere a porcului de Craciun sau a mielului de Paste. Incepind cu anul 2007, taranul roman va fi nevoit sa tina cont de mai multe aspecte, inainte de a-si sacrifica animalele din ograda pentru masa de sarbatori.
Cea mai importanta etapa este aducerea animalului la stadiul de inconstienta inainte de a fi taiat, prin procesul de asomare. Placerea taierii porcului in ajun scade si cu a doua etapa, care impune taierea animalului sacrificat pentru consum doar de catre macelari profesionisti, respectindu-se obligatoriu normele de igiena.
Despre autor:
Sursa: Cotidianul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
She's Next: femeile adună mai ușor oameni. Cum se aplică asta în antreprenoriat?
Sursa: start-up.ro
-
Cora devine Carrefour: până la începutul lunii mai toate hipermarketurile vor...
Sursa: retail.ro
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Creștere de 40% a portofoliului Ecofinance România
Sursa: futurebanking.ro
-
De ce te lasă Dumnezeu să urli de durere?
Sursa: garbo.ro
-
Sondaj: 6 din 10 români vor cheltui până în 600 de lei pentru masa de Paște....
Sursa: wall-street.ro
-
Oana Roman a reacționat după criticile aduse de Selly: Mă amuză foarte tare ...
Sursa: kudika.ro