Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) va reincepe constructia de locuinte in zona Henri Conda, cu toate ca procesul demarat in urma cu trei ani de proprietarii care revendica suprafata de teren este departe de finalizare

"Daca ANL continua lucrarile, directorul se face vinovat de frauda si o sa plateasca, pentru ca noi o sa primim pana la urma pamantul revendicat", a declarat, pentru NewsIn, Andra Rasnoveanu, mandatar al lui Ion Radu Fotino, cel care revendica terenul din cartierul Henri Coanda.

ANL, a obtinut la termenul din data de 2 august continuarea lucrarilor pe zona Voluntari din cartierul Henri Coanda. Hotararea a fost data de Judecatoria Buftea, aceeasi instanta care a omologat raportul de expertiza prin care se constata ca terenul revendicat de Anca Rasnoveanu se afla in zona in care ANL doreste sa construiasca locuinte sociale. In decizia Judecatoriei din Buftea din 26 octombrie 2005, se spunea ca: "se obliga Agentia Nationala pentru Locuinte sa restituie reclamantului terenul(...) pe vechiul amplasament astfel cum a fost identificat prin raportul de expertiza(...) si sa predea reclamantului terenul".

ANL a contestat aceasta sentinta, pe motiv ca actul de proprietate, datat 1935, face dovada faptului ca vechiul amplasament al lui Ion Radu Fotino nu se suprapune peste amplasamentul ANL. In data de 2 august 2006, instanta a admis cererea ANL de deblocare a lucrarilor si a dispus continuarea lucrarilor de constructie

"Judecatoria Buftea si conducerea ANL pot fi acuzate de coruptie. Statul roman nu ar trebui sa finanteze constructia unor case pentru oameni trecuti de 50 de ani si cu o situatie materiala buna, asa cum sunt o mare parte dintre beneficiarii de locuinte ANL", a mai spus Andra Rasnoveanu.

Avocatii sustin ca pe lista beneficiarilor ANL au recunoscut si numele a 20 de procurori, precum si politicieni si oameni de afaceri. Avocatii au depus plangeri penale la Departamentul National Anticoruptie impotriva directorului ANL si a primarului orasului Voluntari care a refuzat punerea in posesie in urma unei decizii judecatoresti.

"Ne intrebam cine va suporta costurile ridicarii constructiilor pe terenul nostru, in momentul in care terenul va intra in posesia familiei noastre si cum este posibil ca un judecator sa pronunte o asemenea hotarare in contextul recomandarilor UE privind o mai mare atentie in solutionarea problemelor legate de dreptul de proprietate", a mai precizat Andra Rasnoveanu. Aceasta a precizat ca va depune o plancere la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului(CEDO), pe baza careia spera sa obtina suprafata de teren din cartierul Henri Conda.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.