Amenajarile interioare prevad dotarea spatiilor din casa cu mobila moderna. La moda este stilul minimalist, sobru, dar in acelasi timp cald.

Mobila se alege in functie de linia peretilor, de culoarea acestora, precum si de culoarea pardoselii. Stilul minimalist este reprezentat de elemente drepte, simple, serioase, sobre, dar calde in acelasi timp. In amenajarile interioare din partea de vest a Europei este prezent inca din anii ’90. "In 90% dintre amenajarile pe care le facem, clientii prefera stilul modern si asta din mai multe motive", ne-a spus Adrian Iovescu, director general la Accent Arhitecture. Un prim motiv ar fi acela ca acest gen de mobilier se lucreaza usor, timpul de intrare in posesie fiind mai mic.

Mobila moderna este preferata de romani pentru ca se lucreaza la comanda dupa spatiul camerei, comparativ cu mobila confectionata din lemn masiv, care este recomandata in functie de locul disponibil. "Materialele din care se face mobila cel mai repede si ieftin sint PAL-ul sau MDF-ul. Pretul unei mobile din lemn masiv poate fi de pina la zece ori mai mare ca acestea", a precizat Adrian Iovescu. Livingul, fata de vechea sufragerie, contine acum in plus si spatiul de dining. Pentru mobilarea livingului se pot folosi rafturi confectionate din rigips, care vor lua locul mai vechii biblioteci. "Majoritatea clientilor prefera acest gen de rafturi, dar avem si clienti care prefera in continuare biblioteca", a mai spus Adrian Iovescu, adaugind ca in-tr-o amenajare cel mai mare rol il are proprietarul.

Spatiu de discutii

In functie de locatie, la un imobil cu un spatiu mai generos, biblioteca se muta in locul special pentru carti, in birou. Pentru ca masa se va lua in dining, livingul este considerat locul de siesta in care se vor relua discutiile intrerupte in momentul luarii mesei. Potrivit lui Adrian Iovescu, livingul va trebui dotat cu canapea eleganta, din piele sau din stofa, si cu fotolii. Din aceasta camera nu va lipsi televizorul, in ultimul timp fiind preferat cel cu plasma.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.