Pe masura ce se apropie anotimpul ploios, concurenta dintre marile magazine de imbracaminte si incaltaminte devine tot mai acerba, majoritatea acestora propunand reduceri care mai de care mai tentante de 40%, 50% si chiar 70% ori afise promotionale spectaculoase, menite sa atraga cat mai multi cumparatori. O adevarata "batalie" a ofertelor, in urma careia toata lumea se declara multumita: clientii, pentru ca-si pot cumpara lucruri la mai putin de jumatate din pretul vechi, iar comerciantii, pentru ca vanzarile cresc, astfel, in mod considerabil.

Batalia preturilor mici

Politica de marketing practicata de mai toti comerciantii e aparent simpla. Pentru a atrage cat mai multi clienti si a creste astfel volumul vanzarilor si, nu in ultimul rand, pentru a scapa de articolele care, in mod sigur, se vor demoda pana vara viitoare, geamurile magazinelor invita inauntru prin afise promitatoare, afisate ostentativ si repetitiv: "reduceri de x%", "totul la jumatate de pret" sau oferte de genul: "la un articol cumparat, pe al doilea il primesti gratis" ori "la cumpararea produsului x, ai un discount de pana la...".

Mai mult, unele magazine "imping" soldurile chiar pana toamna tarziu, insa e greu e crezut ca ar mai cumpara cineva imbracaminte de vara in plina toamna.

Unul dintre magazinele care afiseaza in mod constant astfel de oferte este binecunoscutul Kenvello. Tinutele de calitate, in stil casual-sport, iar preturile pentru toate buzunarele atrag clienti din toate categoriile de varsta. Discountul de 50% afisat in aceasta perioada este valabil la toate articolele de vara, in limita stocului disponibil. Cele mai mari reduceri sunt la tricourile din bumbac, uni sau in combinatii de culori, simple ori cu imprimeuri, disponibile acum la jumatate de pret (de la 48,90 lei la 28,90 lei). Discounturi sunt si la pantalonii de dama, din elastan, mai ieftini cu 30% fata de pretul initial (69,90 lei de la 93,90 lei), la fustele din poliester si vascoza, disponibile pe diverse nuante, cu imprimeuri florale, reduse de la 54,90 lei la 39,90 lei, dar si la rochiile din in, care, daca in urma cu ceva timp costau 132,90 lei, acum sunt disponibile la 89,90 lei. Pentru doamnele elegante, recomandam magazinele Eros, ce propun reduceri de pana la 70%.

Astfel, daca vreti o tinuta sic, puteti alege un maiou dublu, pe nuante de gri si alb, cu decolteu larg (acum, 11,99 lei, fata de 39,80 lei, pretul vechi) sau un model cu buline, in combinatii de alb cu rosu, in mare voga vara asta (23,97 lei, de la 79,90 lei), la care se poate asorta un pantalon din in, pe aceeasi nuanta de rosu si la acelasi pret.

Si reprezentantele House of Art afiseaza aceeasi promotie, de pana la 70%. Maiourile in dungi (o alta tendinta a sezonului estival) costa acum 19,90 lei, fata de 39,90 lei, in timp ce fustele in clos sunt disponibile la 49,90 lei fata de pretul vechi, 79,90 lei. Fuste tip "balerina" se gasesc si la magazinele Tina R, reduse de la 129 lei la 89 lei. La un astfel de model, va recomandam sa asortati o bluza cu paiete (iarasi, in voga, anul acesta!), pentru care nu veti cheltui decat 29 lei, mai putin cu 10 lei, fata de pretul initial, ori un maiou crosetat, disponibil la 35 de lei, comparativ cu 49 lei, cat costa in urma cu cateva zile. La capitolul incaltaminte, reprezentantele Leonardo propun reduceri semnificative atat la incaltamintea de vara, dar si la diverse articole de toamna.

De exemplu, sandalale joase costa acum 23 lei, fata de 32 lei, pantofii cu toc inalt si catarame, 76 lei fata de 106 lei, iar modelele cu varf ascutit, elegante, sunt reduse la jumatate de pret, adica la 65 de lei, de la 129 de lei.

Nici domnii nu sunt uitati, aceleasi magazine propunand reduceri considerabile la o gama variata de articole, atat sport, cat si elegante. La reprezentantele House of Art, de exemplu, camasile cu maneca scurta, din bumbac sau in, pe diverse nuante, uni sau cu dungi, costa 39,90 lei, fata de 69,90 lei, iar pantalonii din stofa, 99,90 lei, fata de 129,90 lei. Adeptii stilului trendy pot opta pentru hainele sic pe care le pot gasi la magazinele Polo Garage. Aici, tricourile din bumbac sunt disponibile la 90 lei (reduse de la 115 lei), camasile din in, la 160 de lei (de la 200 de lei), iar pantalonii sport, 220 lei (fata de pretul initial, de 290 lei).

Pentru incaltaminte, va recomandam aceleasi magazine Leonardo. Astfel, pentru o pereche de adidasi nu veti cheltui mai mult de 149 de lei (redusi cu 30 de lei, de la 175 lei), o pereche de pantofi din piele intoarsa sunt disponibili la 134 lei (de la 167 lei), in timp ce pantofii din piele costa acum doar jumatate din pretul vechi (156 lei comparativ cu 311 lei).


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.